Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 31, 2008

Risikoanalyse

Filed under: risikoanalyse — revisor @ 3:51 pm
Tags: , ,

Finde risikoelementer i markedsføringsplanen

En markedsføringsplan kan ledsages af en risikoanalyse, som har til formål at fortælle, hvilke risikoelementer der er indeholdt i den opstillede markedsføringsplan. Umiddelbart er der to forhold som denne del bør indeholde:

– I hvilken grad er der irreversibillitet

– Forudsætningernes usikkerhed

Der træffes mange beslutninger i en markedsføringsplan. Nogle af beslutningerne er irreversible, hvilket betyder at beslutningen ikke lan gøres om på kort sigt. F.eks. er en beslutning om distributionen en irreversibel beslutning, som kan få katastrofale konsekvenser, hvis beslutningen er forkert. Det er her vigtigt, at afsniffet om risikoanalyse gør rede for, hvilke belsutninger som er irreversible.

Forudsætninger mindre sikre

Markedsføringsplanen er ofte opstilllet på baggrund af nogle forudsætninger, som kan være mere eller mindre sikre. Planen bør gøre rede for forudsætningerne usikkerhed, da der evt. kan opstilles alternative planer for meget usikre forudsætninger.

Det er et stort arbejde at udarbejde en markedsføringsplan, men uanset virksomhed er det frugten af hele markedsføringsarbejdet. Det er desuden forudsætningen for at virksomhedens succes på hjemmemarkedet eller på eksportmarkedet.

Den sidste del af planen omfatter risikoanalyse af markedsføringsplanen. Markedsføringsplanen er udarbejdet på baggrund af nogle målsætninger og forventninger til fremtiden. Det er sjælent, at forventningerne opfyldes, således som virksomheden har planlagt. Der er derfor brug for en kontinuerlig overvågning af virksomhedens omgivelser.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: