Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 31, 2008

Styring af lager

Filed under: lager — revisor @ 12:54 pm
Tags: , ,

Lokalisering er vigtig

De fleste virksomheder er nødt til at have et varelager af et større eller mindre omfang. Der kan være tale om et lager til råvare, hjælpemidler og færdigvarer.

For nogle virksomheder spiller lokalisering af et lager en betydelig rolle, og den udgør en vigtig del af salgsparameteren. Mellemhandlere af dagligvarer og letfordærvelige varer er nødt til at have en lokalisering, som ligger forholdsvis tæt på kunderne her detaillisterne.

En lager funktion ksal tage hensyn til hvilken lagerstørrelse, som er den mest optimale størrelse. Det betyder bl.a., at virksomheden skal opstille mål for, hvor stor servicegraden skal være i virksomheden. Servicegraden fortæller, hvor mange ordrer, der skal kunne leveres med et bestående lager. Hvis virksomheden kan levere 90 ud af 100 ordrer med et bestemt lagerniveau, er der tale om en servicegrad på 90%. Jo større servicegrad virksomheden ønsker, jo flere omkostninger til lageropbygning kræves der.

Eksempel

Sportsgoods A/S er agent for sportsvirksomheden Adidas på det danske marked. Sportsgoods har valgt at outsource al distribution til Danske Fragtmænd. Det betyder, at når Sportsgoods modtager en ordre fra en af de 600 sportsbutikker, bliver den automatisk sendt videre til Danske Fragtmænds hovedlager i bl.a. Silkeborg. Herfra distriburer Danske Fragtmænd i gennemsnit 800-900 forsendelser ud til sportsbutikkerne hver dag for Sportsgoods A/S.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: