Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 31, 2008

Styring af transport

Filed under: transport — revisor @ 1:05 pm
Tags: , ,

Transportformen kan være afgørende

Valg af transportform er en vigtig del af logistikfunktionen. Varerne skal transporteres sikkert, hurtigt og leveres på det ønskede sted til rette tid. En virksomheder kan vælge mellem 4 former for transport: biltransport, flytransport, banetransport, skibstransport.

Biltransport betragtes som den foretrukne form for transport, bl.a. på grund af transportvirksomhedernes store interesse for at tilbyde optimale logistikløsninger for virksomhederne. Her tænkes bl.a. på rådgivning samt opbygning af lagerhoteller. Endvidere har branchen formået at udvikle materielløsninger samt udvikle nye rutesystemer, således at virksomhederne stort set kan få deres behov dækket.

Flere transportformer

Flytransport er den yngste form for transport. Omkring 1920 blev de første fragttransporter foretaget med fly. Siden 2. verdenskrig har flytransporter fået en stor betydning bl.a. på grund af hurtigheden.

Banetransport har tidligere haft en stor betydning, da infrastukturen i bl.a. Danmark var meget dårlig, således at vejtransport oftest var umulig. Omkring århundredeskiftet var der ca. 5300 km jernbanespor i Danmark, det er i dag faldet til ca. 2000 km.

Skibstransport er den ældste form for transport. Transportformen er meget anvednt, bl.a. på grund af de store kvantiteter, der kan transporteres af gangen. Transportformen kan også karakteriseres som økonomisk fordelagtig for virksomhederne.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: