Revisor og online regnskabsprogrammer

august 3, 2008

Analyse af konkurrenter

Filed under: konkurrenter — revisor @ 1:37 pm
Tags: , ,

Konkurrentanalyse

I et spil skat vil prøve at forudse modstanderens næste træk. Samtidig forsøger man at stille sine egne brikker sådan, at del vil være svært for konkurrenter at vinde spillet. Mand inddrager også psykologi i sin analyse af modstanderen. hvordan tænker og handler ens konkurrenter?

Konkurrenterne flytter sig, og i mange tilfælde sidder de med de samme overvejelser omkring, hvad vi foretager os i vores virksomhed. Derfor vil der her blive set på analyse af de enkelte konkurrenter og deres reaktionsmønster.

Både ojektive og subjektive forhold har en rolle

Både objektive og subjektive forhold spiller ind. En konkurrent er dels styret af sine ressourcer, men vil også være drevet af følelser. I en række tilfælde vil konkurrenter reagere ikke rationelt i forhold til, hvad man egentlig ville forvente. Dette kan skyldes, at vi måske er ved at stjæle en af konkurrenternes kunder, hvorfor den pågældende konkurrent måske vil gå længere ned i pris, end vi forventer.

Overordnet må det gøres klart, hvilke konkurrenter vi vil slås med, og potentielle konkurrenter, og med hvilken indsats. Desuden må vi vurdere, hvilke konkurrenter der vil være aggressive, og hvor stærke de er. For at få et overblik over den enkelte konkurrents aktiviteter, anvendes en model for konkurrentanalyse.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: