Revisor og online regnskabsprogrammer

august 6, 2008

Netværk som struktur

Filed under: netværk — revisor @ 2:59 pm
Tags: , ,

Netsværksstrukur

I et netværk med struktur sammenknyttes en virksomhede med nogle andre virksomheder. Hvor strukter traditionelt vedrører beskrivelse af de interne samarbejdsmønstre, er et netværk med struktur en illustrering af de eksterne forbindelser. Det kan være et samarbejde med en leverandør, som gennem årene udvikler sig til også at omfatte fælles produktudvikling og fælles salgsaktiviteter. F.eks. kan samarbejdet mellem bilfabrikant, bilimportør og bilforhandlere omfatte fælles markedsføring, udvikling af fælles logistiksystem og fælles servicekoncept.

Outscource mere

Samarbejdet kan let betyde, at disse juridisk set forskellige virksomheder bliver så integrerede, at det kan være svært at se, hvor den ene virksomhed starter, og hvor den anden tager over.

Et tæt netværk med andre virksomheder kan omfatte flere og flere områder. Der er således tendens til, at mange virksomheder vælger at koncentrere sig om sine kernekompetencer og så i stedet outsource og køber sig til alle de mere perifere ydelser.

Det kan f.eks. være alle edb-serviceopgaver, de eksterne logistikopgaver, en stor del af de administrative opgaver osv. Dette vil for mange opgavers vedkommende stille krav om, at virksomheden ikke blot køber nogle standardydelser, men også går ind i et tæt samarbejde med leverandørerne om innovations- og udviklingsopgaver.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: