Revisor og online regnskabsprogrammer

august 6, 2008

Optimering af processer

Filed under: optimering af processer — revisor @ 4:04 pm
Tags: , ,

Styre virksomheden gennem processer

Ledelse kan styre organisationen ved hjælp af virksomhedens processer. Processer er de aktiviteter som udføres af individer og grupper i forbindelse med opgavernes udførelse. Optimering af processer er derfor en meget vigtig del.

Organisationen kan styres mod de opstillede mål gennem de traditionelle processer, beslutning, planlægning og evalueling. Ledelsen skal dog tage højde for at en organisation består af en række individer som deltager i en række forskellige processer samt i optimering af processer.

Det er eksempelvis innovationsprocesser, individprocesser, gruppeprocesser, ledelsesprocesser og kommunikationsprocesser. Har ledelsen kendskab til disse processer, kan de anvendes i lige så stort omfang, som de traditionelle processer til styring af organisationen.

Processer udgør virksomhedens kerne

Virksomhedens processer udgør virksomhedens kerne. Det er gennem processerne, at virksomheden opnår resultater. Det er derfor yderst vigtigt at virksomheden hele tiden sørger for en optimering af processer.

Strukturen kan fremme eller hæmme processerne. Processerne eksisterer internt i virksomheden, men har stor betydning i forhold til omgivelserne. Gennem ledelses- og strategiprocesser etableres relationer til andre virksomheder i form af netværk og strategiske alliancer.

Ledelsen kan vælge at fokusere på virksomhedens struktur. Struktur er således ledelsens formelle værktøj. Det vil sige, at ledelsen beskriver, hvordan driften af organisationen skal fungere. Dette kommer til udtryk gennem organisationsplaner, stillingsbeskrivelser og forretningsgange.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: