Revisor og online regnskabsprogrammer

august 6, 2008

Strategisk forretningsplanlægning

Filed under: forretningsplanlægning — revisor @ 3:46 pm
Tags: , ,

Forretningsplanlægning afhænger af styringsniveauer

Der er forskellige former for forretningsplanlægning afhængig af de forskellige styringsniveauer. På det strategiske niveau vil bestyrelse og direktionen stå for virksomhedens forretningsplanlægning. Skal der f.eks. investeres i nye produktionsanlæg er tidshorisonten ofte 10-20 år.

Ligeledes har denne type af forretningsplanlægning karakter af at være meget kompleks. Hvad sker der i løbet af de næste 10 år? Hvad sker der med virksomhedens konkurrenceforhold? Hvordan vil pengemarkedet og renteniveauet udvikle sig? Hvad sker der med de samfundsøkonomiske konjunkturer og dermed kundernes efterspørgsel?

Planlægge i brede rammer

Det strategiske niveau er derfor nødt til at planlægge inden for nogle meget brede rammer. Hvilke udviklingsmuligheder kan vi få øje på? Hvilke trusler må vi søge at forholde os til?

En vigitg planlægningsopgave op det strategiske niveau er at få formuleret og kommunikeret virksomhedens ide, mål og politikker til den medarbejdere mv.

Alle virksomheder er etableret på baggrund af en mere eller mindre specifik ide. Iværksætteren har gjort sig nogle tanker og ved hjælp af disse, har han fårmået at få overbevist de nødvendige interessanter om ideens levedygtighed.

Forarbejdet til at formulere en ide er en analyse af de forventede interne og eksterne forhold. Et meget benyttet værktøj til dette formål  er en SWOT analyse.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: