Revisor og online regnskabsprogrammer

august 6, 2008

Valg af virksomhedsstrategi

Filed under: virksomhedsstrategi — revisor @ 3:32 pm
Tags: , ,

Virksomheder bør følge en virksomhedsstrategi

Ifølge Michael Porter viser praktiske erfaringer klart, at virksomheder, der følger en ren virksomhedsstrategi, klarer sig langt bedre end virksomheder, der følger en blandingsstrategi.

Når en virksomheder skal vælge virksomhedsstrategi, står den derfor ved en korsvej. Et forkert valg af retning, dvs. virksomhedsstrategi, kan få fatale følger for enhver virksomhed. Virksomheder, der genererer økonoimske resultater, der ligger inder branchens gennemsnit, har i nogle tilfælde direkte valgt den forkerte virksomhedsstrategi. Måske har virksomheden valgt en differentieringsstrategi, men er ikke i stand til at gennemføre en egentlig differentiering.

Bland aldrig forskellige strategier

En virksomhed kan også ende med at følge en blandingsstrategi, fordi virksomheden ikke tør fastholde den oprindelige rendyrkede strategi og derfor nu satser på lidt af hvert. En sådan blandingsstrategi, hvor virksomheden ikke er særdig god til noget som helst, giver ikke baggrund for at opbygge stærke præferencer for virksomhedens ydelser. En del virksomhedslukninger kan dybest set føres tilbage til en sådan blandingsstrategi.

Ifølge Porter kan der være tendens til, at virksomheder, der følger blandingsstrategi, ikke er i stand ti lat sikre sig en stor markedsandel og til at generere acceptable økonomiske resultater.

Virksomheden bør desuden være opmærksomme på, at det teknisk set ofte vil være direkte uforeneligt at kombinere strategien differentiering og strategien omkostningsleder.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: