Revisor og online regnskabsprogrammer

august 9, 2008

Ektern tilpasning

Filed under: tilpasning — revisor @ 1:18 pm
Tags: , ,

En designstrategi

Ekstern tilpasning er en designstrategi, der har til formål at reducere opgaveusikkerheden gennem samarbejde med kunder og leverandører. Eksempelvis reduceres usikkerheden omkring virksomhedens fremtidige salg, hvis virksomheden udvider sin service til sine kunder. En anden mulighed for ekstern tilpasning er at købe sig adgang til markeder.

Eksempelvis har de største banker i Danmark enten indgået et tæt samarbejde med eller købt ejendomsmæglerkæder med henblik på at komme tættere på slutkunden.

En tredje mulighed for ekstern tilpasning kan være at etablere produktion tæt ved kunden. Japanske virksomheder i bilindustrien har f.eks. etableret produktion i Europa og USA for at få flere kunder.

Gennem et tæt samarbejde med få leverandører kan virksomheden eksempelvis øge præstationsniveauet gennem kortere leveringstid og lavere omkostninger. Da antallet af leverandører således reduceres, skal virksomheden behandle færre informationer.

Etablere ekstra ressourcer

Etablering af ekstra ressourcer har til formål at skabe fleksibilitet til imødegåelse af opgaveusikkerheden. Hvis virksomhedens salgsafdeling har vanskeligt ved at forudse salget, kan virksomheden etablere et større lager. Derved kan lageret opsuge variationer i salget.

En anden mulighed, der kan skabe fleksibilitet, kan være at indføre mere avancerede planlægningssystemer., der kan forøge udnyttelsen af den kapacitet, der er til rådighed.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: