Revisor og online regnskabsprogrammer

august 9, 2008

Forretningsanalyse

Filed under: forretningsanalyse — revisor @ 2:03 pm
Tags: , ,

Forretningsanalyse – strategisk analyse

Forretningsanalyse er en tilbundsgående vurdering af en virksomheds overlevelsesmuligheder på længere sigt. En forretningsanalyse er en sammenvejning af virksomhedens interessenters mål og forventninger, omgivelsernes påvirkning samt virksomhedens ressourcer og kernekompetencer. Det vil sige, at man arbejder med en intern side og en ekstern side.

SWOT-analyse

En anerkendt metode til i praksis at udarbejde en forretningsanalyse er SWOT-analysen. I analysen beskrives virksomhedens eksterne situation i muligheder og trusler, og den interne side i styrker og svagheder.

Formålet med analysen er at vurdere, om de stærke og svage sider udvikler sig i takt med omgivelserne og de fastsatte stratgier. Hvis ikke den interne situation matcher udviklingen i den eksterne situation, skal strategien revideres eller der skal udarbejdes en ny strategi. En strategi, der bringer organisationens interne situation på højde med udviklingen i de eksterne faktorer.

Analyse af den interne situation

Den interne strategiske analyse kan lbive meget omfattende. Hvis virksomheden har en betydelig størrelse og anvender forskellige organisations- og ledelsesprincipper inden for de forskellige forretningsområder, vil den interne strategiske analyse let blive uoverskuelig.

Derfor gælder det også her om at kunne begrænse analysen til at omfatte væsentlige elementer. Den interne forretningsanalyse  er i høj grad bygget op omkring organisatoriske, logistiske og økonomiske forhold.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: