Revisor og online regnskabsprogrammer

august 9, 2008

Strategi og strategiprocesser

Filed under: strategiudvikling — revisor @ 1:35 pm
Tags: , ,

Virksomhedens strategiudvikling er med til at afgøre fremtiden

Virksomheden skal agere i en omverden, hvor forandringerne er hyppige og komplekse. Derved lægges der et yderligere pres på topledelsens evne til at opfange og fortolke de muligheder og trusler, som ændringerne i omverdenen frembyder. Ledelsens reaktion på disse ændringer kommer til udtryk i den strategiudvikling, der lægges for virksomhedens fremtidige udvikling.

At vælge den rigtige strategiudvikling i den givne situation kan være det, der afgør, om organisationen vil udvikle sig i en positiv eller negativ retning.

Inspireret af militært

Den strategiske beslutningsproces er inspireret af militært sprogbrug og doktriner. I det militære univers vedrører strategi de dispositioner, der ligger udenfor den direkte konfrontation med modstanderen. Taktik er de situationsbestemte handlinger i den direkte konfrontation med fjenden. Det vil  sige, at det strategiske udgangspunkt er den planlægning og de overvejelser, der går forud for de egentlige kamphandlinger på det taktiske og operationelle niveau.

Overført til civile organisationer bliver en strategiudviking fokuseret omkring arbejdet med organisationen som helhed. Organisationens strategi er den planlægning og de overvejelser, en organisation foretager sig på lang sigt i kampen med konkurrenterne om kunderne. I strategien planlægges ressourceanvendelsen for hele organisationens indsats for at nå de opstillede mål.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: