Revisor og online regnskabsprogrammer

september 20, 2008

Hvordan fungerer virksomhedspant

Filed under: virksomhedspant — revisor @ 7:23 pm
Tags: , ,

Hvad er virksomhedspant

Virksomhedspant skal tinglyses for at opnå beskyttelse mod aftaler. Indehaveren af en erhvervsvirksomhed har for en række aktivtypers vedkommende, der kan være tale om kundetilgodehavender, varelagre, fabriksnye biler, driftsunventar og driftsmateriel, goodwill, domænenavne samt patent- og varemærkerettigheder mv, mulighed for samlet at at underpantsætte, hvad virksomheden ejer og fremtidig erhverver. Pantsætningen vil ikke være hinder for, at varelagreet mv. udskilles af virksomheden. På samme måde vil nye aktiver, som virksomheden indkøber, blive omfattet af virksomhedspant.

Nye regler for pantsætning

Der er fra årsskiftet kommet nye regler virksomhedspant. Disse regler gør det nemmere for virksomheder at finansiere, men de nye regler vil også skabe nye muligheder for virksomheden. De nye regelr for virksomhedspant, betyder at man som ejer af en virksomhed kan slippe for den personlige kaution, og istedet pantsætte i ovennævnte aktiver.

Dette vil være med til at skabe en øget og billigere finansiering for primært de små og mellemstore virksomheder i Danmark. De nye regler hjælper også til med at begrænse risikoen ved hjælp af virksomhedspant.

De nye regler betyder også at der ikke længere skal gives en orientering til kunderne og en mulig pantsætning, samt at en pantsætning ikke vil kunne påvirke kundernes betaling.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: