Revisor og online regnskabsprogrammer

juli 30, 2008

Pensionsbidrag

Filed under: pensionsbidrag — revisor @ 8:16 pm
Tags: , ,

Hvordan beregnes et pensionsbidrag

Beregning af pensionsbidrag er ens, hvad enten man er førtidspensionist, der har fået tilkendt et pensionsbidrag før den 1. januar 2003, eller er folkepenisonist.

Gifte og samlevende ligestilles ved indtægtsregulering af pensionsbidrag og personligt tillæg. Pensionsbidraget indtægtsreguleres på grundlag af såvel ens egne som alle ægtefællens/samleverens indkomster. Størrelsen er afhængig af, om man bor alene eller er samlevende/gift. For en person, hvor samlivet og pensionstilkednelsen ligger før den 1. marts 1999, beregnes disse tillæg, som var man enlig.

Definition af gifte og samlevende

Gifte defineres som en pensionist, der er gift med en ikke-pensionist. Samlevende defineres som en pensionist, der lever i et ægteskabsligende forhold, hvor både personens egen og samlevers pension er tilkendt efter den 1. marts 1999, eller hvor forholdet er etableret efter den 1. marts 1999. Det er en betingelse, at samlivet kan sidestilles med ægteskab eller registreret partnerskab.

Pensionist i ægteskabslignende forhold etableret før den 1. marts 1999, hvor egen eller samlevers pension er tilkendt før den 1. marts 1999.

Pensionist, der lever alene eller sammen med en anden person i et ikke ægteskabslignende forhold, f.eks. logerende eller slægtninge.

Pensionist, der er gift eller samlevende med en anden pensionist. For en pensionist, der er gift med en perosn, der ikke modtager social pension, fradrages halvdelen af ægtefællens indtægter op til 170.200kr.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: